Reklama lokalna

Opublikowano: Aktualizacja:
Autor: | Zdjęcie: sportowy-poznan.pl/archiwum

Warta nie zagra przy Bułgarskiej. Wyda oświadczenie - Zdjęcie główne

Stadion przy ul. Bułgarskiej nie będzie jednak pierwszoligowym "domem" Warty Poznań. | foto sportowy-poznan.pl/archiwum

Przeczytaj również:

Piłka nożnaWarta Poznań nie będzie grała na Stadionie Miejskim w sezonie 2024/2025. Jak poinformował na antenie Radia Poznań prezes spółki Stadion Poznań Rafał Wrzeszcz, negocjacje zostały zakończone.
reklama

Prezes spółki, która jest operatorem Enea Stadionu, odniósł się do tematu po upłynięciu wtorkowego terminu, który Warta podawała jako ostateczny w kontekście deklaracji miejsca rozgrywania spotkań pierwszoligowych w nowym sezonie.

My te rozmowy wczoraj zakończyliśmy. W godzinach późnowieczornych otrzymałem takiego enigmatycznego maila, że te rozmowy Warta kończy. Natomiast z mojego punktu widzenia te rozmowy zakończyły się dużo, dużo wcześniej - w związku z tym, że nie było żadnego kontaktu ze strony Warty. Trudno rozmawiać o grze Warty, jeśli druga strona nie jest zainteresowana choćby treścią umów

- powiedział Wrzeszcz w audycji "Poranne rozpoznanie". Jak zdradził - kwoty, o których rozmawiano, są objęte klauzulą poufności, którą obie strony podpisały w trakcie negocjacji. Zaznaczył jedak, że oferta operatora "była zbliżona do oczekiwań klubu".

reklama

Nieoficjalne informacje podane przez Radio Poznań mówią, że Warta rozpocznie sezon na stadionie w Grodzisku Wielkopolskim, który był jej "domem" w Ekstraklasie, ale będzie podejmować starania w sprawie powrotu na Drogę Dębińską. Warta Poznań S.A. zapowiedziała, że popołudniu wyda oświadczenie.

źródło: Radio Poznań

wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy